Belysning av kök och badrum

De viktigaste platserna i huset att ha bra belysning i, är oftast i köket och i badrummet. I vissa situationer önskar vi stark belysning medan i andra situationer en lite svagare belysning. Samma sak gäller för värmen i ljuset och det finns ett brett utbud av glödlampor som ger alltifrån gult, harmoniskt skimmer till vitt och klart sken. Nyligen publicerade rapporter menar även att belysningen påverkar vårt humör så det är på tiden att inte bara se lampor som en del av inredningen.

Husets metropol: köket

I köket spenderar vi mycket tid, även om inte matlagning är en självklar hobby. Vi lagar mat i köket, äter i köket, hjälper barnen med läxorna och så vidare. Dessutom är det här en perfekt mötesplats när man bjuder hem gäster! Men belysningen som vi önskar för alla dessa olika tillfällen är inte alltid densamma. Därför är det viktigt att i köket ha flera olika ljuskällor, vara noga med vilken känsla man vill skapa tack vare ljuset och glöm inte att alltid välja glödlampor som är dimbara. Eftersom ljuset påverkar hur vi mår och köket är en plats för så många olika aktiviteter, bör man göra en noggrann analys av behovet för rummet till att börja med. Det finns mycket att läsa online, men vill man vara extra noga kan man åka till ett byggvaruhus eller en lampaffär och få hjälp utav någon professionell.

Ljusa badrum är smarta badrum

Att ha bra belysning i badrummen är självklart ur ett hygieniskt perspektiv men är även en plats som kan användas för att ta ett avkopplande bad, sminka och fixa sig eller något liknande. Precis som i kök är det viktigt att välja dimbara glödlampor för badrummet. Här är det nämligen inte lika vanligt att man har så många ljuskällor, och med dimbara glödlampor kan vi justera ljusstyrkan helt och hållet efter behov.