Tänk klimatsmart i valet av belysning – Eco lightning

Eftersom belysning är en viktig del när vi dekorerar våra hem måste vi även se till att vi tar vårt ansvar för miljön i detta val. Faktum är att idag kan det till och med vara bättre rent ekonomisk att välja de mest miljövänliga alternativen på marknaden.

Svårt att hitta rätt? Ta hjälp av experter!

För den som inte har tid eller ork att göra en ordentlig undersökning i ämnet så finns det experter som man kan ta hjälp av. Antingen kan man besöka en lampaffär eller liknande och tala direkt med en expert, eller så kan man sätta sig framför datorn och söka på bäst lämpade alternativ. Det finns många olika hemsidor som erbjuder guidning av belysning.

Enkla beslut

Dock är det inte nödvändigt i dagsläget att betala extra för den här tjänsten då nästan alla miljövänliga alternativ har blivit så pass bra att de massproduceras och därmed har leverantörerna kunnat pressa ner priserna. Vanligtvis syns det tydligt på förpackningarna vilka fördelar som följer med den valda produkten och det finns två uppstickare att hålla utkik efter; LED-glödlampor och halogenglödlampor.

2 ledare på marknaden när det kommer till ecobelysning

LED-glödlampor och halogenglödlampor är idag de mest energieffektiva alternativen på marknaden. Dessutom har de en avsevärt mycket längre livslängd än de traditionella glödlamporna och som tidigare nämnt är det inte någon större skillnad när det kommer till pris. En annan aspekt är att LED-glödlampor och halogenglödlampor är helt fria från kvicksilver och innehåller inga spår av tungmetaller vilket gör dem mer önskvärda i processen att återvinna och det är väldigt bra ur ett miljömässigt perspektiv.

Bra för dig, bra för världen

Så nästa gång du ska välja belysning, kom ihåg att det är både bättre för plånboken och för vår planet att välja klimatsmart. Och om du känner dig osäker så finns det hjälp att få av experter.